0

Ц СКА-София спечели победа в третата си контрола от зимната си подготовка в Турция против словашкия Тренчин, която треньорът Ел Маестро започна с 10 чужденци и само един българин – Християн Петров. 

С голове на Тобиас Хайнц в 53-ата мин. И на резервата Назон в 85-ата „червените“ победиха с 2:0 шестите в класирането на словашката "Найк Лига".

Следващата контрола е срещу Бохемианс Прага на 3 февруари. В предишните си две проверки футболистите на Нестор Ел Маестро отстъпиха от Корона Килце (Полша) – 0:2 и Трактор (Иран) – 0:1. 

Почиваха Димитър Евтимов, Юрген Матай, Иван Турицов и Марселино Кареасо, както и пристигналият вчера в лагера в Турция Каранга.

На почивката в игра влезе нападателят Дюкенс Назон, чийто трансфер в кипърския Пафос не се осъществи.

В 52-ата минута гол на Тренчин бе отменен поради засада, а секунди по-късно Тобиас Хайнц даде аванс на ЦСКА с шут от границата на пеналта.

Пет минути преди края на срещата Дюкенс Назон реализира второ попадение за „червените“ за крайното 2:0.

Старши треньорът на ЦСКА-София - Нестор Ел Маестро, бе доволен от победата над словашкия Тренчин. Тя бе първа за неговия отбор по време на подготвителния лагер в Турция. Белградчанинът с английски паспорт, който дава интервютата си обикновено на английски, премина на български за репортера на "Диема Спорт": "Това е подготовка, това е само да се работи!" по повод очакваните от журналистите новини и "някаква интрига".

„Същото като в другите мачове. Фокусирахме се върху нашата работа, върху нашето ниво на подготовка, а не толкова върху резултата. Това е важното за нас.

Знам, че това е донякъде скучен период и имате нужда от резултати. Аз в общи линии знам преди мача дали ще победим и как ще изглежда отборът. Когато излезем със стартовия отбора, знам, че ще има резултати. Когато излезем с втория тим или с момчета до 19 години, или сме тренирали натоварено, ще е по-трудно да има резултати.

Много е лесно да се каже феновете се чувстват така или така. На база на какво? На нищо. Имаме стотици фракции и фенове, които съм сигурен, че стоят зад нас и клуба. Те очакват с нетърпение първия официален мач, когато ние ще покажем, че сме готови“, заяви Нестор Ел Маестро.

Специалистът коментира и последните две нови попълнения в състава – Мартин Стойчев и Фернандо Каранга: „Чудесно момче е Мартин Стойчев, много бърз, динамичен, леко нервен в някои ситуации, но това е нормално. Смятам, че е много добро попълнение за нас.

Фернандо е няколко години по-възрастен, отколкото предния път, когато беше тук. Не е играл отдавна, но той все още е машина. Нека кажем, че е в по-добра форма, отколкото очаквах. Скоро ще бъде на линия“.

Ел Маестро коментира и ситуацията около Дюкенс Назон, чийто трансфер в кипърския Пафос не се осъществи: „Не желая да говоря от името на играча или клуба. Моята работа е на терена, доволен съм, че Назон е тук и докато е тук, ще го използвам. Мисля, че приключихме със селекцията. Доволен съм от трансферите и от отбора“.

Стартов състав на ЦСКА-София: Густаво Бусато, Тибо Вион, Енес Махмутович, Християн Петров, Сейни Санянг, Амос Юга, Тобиас Хайнц, Джонатан Линдсет, Улаус Скаршем, Майкъл Естрада, Матиас Фаетон.

Резерви: Марин Орлинов, Мено Кох, Станислав Шопов, Лазар Туферджич, Емануел Шакич, Мартин Стойчев, Илиан Антонов, Георги Чорбаджийски, Марк-Емилио Папазов, Данило Асприля, Дюкенс Назон.

Източник: БТА