0

Л еко напрежение се появи с билетите за супер дербито между ЦСКА и Лудогорец. Вчера около 14 часа пропуските за двубоя на „Армията“ в неделя от 20:15 часа свършиха. Така се оказа, че доста фенове на „червените“ от провинцията остават без билети за срещата. Те обаче веднага бяха успокоени от един от лидерите на Сектор „Г“ - Росен Петров-Животното, пише днес вестник "Мач Телеграф".

„Да, разговори с полицията има. Идеята е да има привърженици на ЦСКА и в сектор „Б" откъм сектор “А”. Става дума за местата за правостоящи в “Б”. Ако там има “армейци”, ще отпадне и буферната зона в сектор “А” откъм “Б”. Това означава още 1500-2000 наши фенове на стадиона”, разкри лидерът на Сектор „Г“ Росен Петров-Животното. „Капацитетът на „Българска армия“ е 40 000. Всеки да заповяда на мача. Гаранция никой няма да остане навън“, написа пък той в социалните мрежи преди това.

Организираните фенове на ЦСКА от Сектор „Г“ също взеха думата, за да успокоят хората без билети. „Армейци, наближава неделя, а с нея и един от най-важните тестове за отбора и „червената“ общност за този сезон. Жребият е хвърлен! Искаме да ви уверим, че няма да допуснем хора отвън! Нека 9-те кръга на Ада се стоварят върху нашите „мили гости“, а всички ние да им покажем отново неизчерпаемата сила на „армейския“ дух. Нека заедно огласим с песните си храма на нашия „червен“ император, в когото сме се клели от деца! Аве, Цезаре! Осъдените на смърт те приветстват! ЦСКА ИЛИ УМРИ! Всички на стадиона!“, написаха от „Трибуна Сектор Г“.

По принцип на „Армията“ в момента могат да влязат малко над 15 000 човека, но сега ще са около 17 000 човека. Иначе 200 билета отиват за гостите от Разград. 

Феновете на ЦСКА разграбиха 15-те хиляди билета за двубоя само за 3 дни. Те вече загатнаха, че подготвят грандиозни неща за предстоящото дерби, с които да превърнат стадиона в истински ад за гостите. Ще има факли, заря, димки и какво ли още. Подкрепата на публиката ще е изключително важна за столичани, които при победа до голяма степен ще си осигурят и първото място за редовния сезон и ще направят огромна крачка към титлата.
Това ще се превърне в най-посетеното домакинство на ЦСКА от 7 години насам. За последно малко над 15 000 човека на „Българска армия“ имаше на 20 април 2016 г., когато „червените“, тогава във „В“ група, играха с елитния Берое в полуфинал за Купата на България, който бе спечелен с 2:0.