0

Б отев Враца победи с 2:0  Берое в мач от групата на изпадащите на efbet Лига и гледа уверено към спасението. Двата гола паднаха в рамките само на 3 минути - разписаха се Мирослав Маринов (59) и Даниел Генов (62). Така врачани излязоха начело в класирането на долната шестица и на практика си осигуриха мястото в елита и за следващия сезон.

Домакините влязоха по-активно в двубоя и още в 6-ата минута можеха да поведат. Браян Мендоса намери отлично зад отбраната на Берое - Мирослав Маринов, който обаче избърза със завършващия удар и не успя да затрудни опитния вратар Иван Караджов. Осем минути след това коварно центриране на Даниел Генов от пряк свободен удар затрудни защитата на гостите, но първо Меси се размина с топката, а дебнещият на задната греда Клери Сербер не успя да намери мрежата на старозагорци. Момчил Цветанов пък пусна чудесно прострелно подаване от левия фланг в 20-ата минута към наказателното поле, където Мирослав Маринов не успя да засече топката, а след това решаваща бе намесата на Клайдер Машедо. 

Постепенно Берое изравни играта, но стигна само до един удар на Симеон Мечев в 27-ата минута, който бе уловен с лекота от Красимир Костов. В 38-ата минута и опитът на Тонислав Йорданов не създаде проблеми за стража на Ботев Враца. 

В 59-ата минута врачани поведоха в резултата. Красимир Костов изрита силно топката в половината на гостите и след като никой не успя да играе с нея, тя стигна до Мирослав Маринов, който овладя пред Зария Ламбулич, напредна и преодоля Караджов за 1:0. 

В 62-ата минута врачани удариха за втори път в срещата. Чавдар Ивайлов пусна майсторски пас към Даниел Генов, който остана очи в очи с вратаря на Берое и матира Иван Караджов с удар между краката на вратаря за 2:0.

В 67-ата минута резервата на Берое - Серкан Юсеин отправи опасен шут, който обаче бе избит от вратаря Красимир Костов в корнер. Пет минути преди края Мартин Кавдански изби с глава от голлинията, но впоследствие бе вдигнат и флага за засада на играч на Берое, пише gong.bg.