0

С партак Варна бе изпратен с овации от феновете, макар че се сбогува с Първа лига. Приказката за "соколите" свърши с победата 1:0 над Септември София. Този успех обаче прати и столичани във Втора лига. А миналата година по това време и двата тима празнуваха класиране в елита. 

Двата тима сътвориха интересен мач, чиято развръзка настъпи през второто полувреме. В 66-ата минута Мартин Николов и Ромеш Ивей се сблъскаха в наказателното поле, а крилото на Спартак падна и домакините поискаха дузпа. Реферът Георги Давидов даде знак, че няма такава, а дори не потърси помощ от ВАР.

В 73-ата минута Септември пропусна уникален шанс да поведе в резултата. Кабов центрира от свободен удар отдясно в наказателното поле, където Мартин Петков отклони топката с глава към задната греда, а там бе Стефан Милич. Той обаче би над напречната греда.

Спартак все пак вкара в 83-ата минута. "Соколите" се организираха добре при корнер пред своята врата и им се отвори шанс да ударят. Лерой Микелс взе топката и изведе Жоао Марио, който хладнокръвно прати кълбото покрай Шейтанов в долния му ляв ъгъл – 1:0.

"Двата отбора сме честни и затова изпадахме. Показахме с резултатите си в плейофите, че имаме място в елита, но не влизаме в схеми", заяви след мача Димитър Димитров - Херо. Той допълни, че това е негов последен мач начело на Спартак. Освен това той разкри, че на "Коритото" е имало и хора, които са работели против клуба: "Един прекрасен собственик в лицето на Николов, но в един клуб, в който още когато дойдох, имаше бойкотиране. Имаше хора от ръководството, които не искаха да останем в Първа лига. Не искам да влизам в подробности“

"Нищо не мога да кажа дали ще продължа в Септември. Водим разговори", обяви пък колегата му Красимир Балъков, който е изпадал още с Кайзерслаутерн и Санкт Гален. "Мога да потвърдя, че сме играли феърплей. Но има друг "феърплей". Дълбок. Дано един ден станем свидетели на това като в Германия", допълни той.