0

Б ившият футболист на ЦСКА Петър Витанов – Патрика сподели пред „Мач Телеграф“, че е доволен от факта, че не се прибързва с привличането на играчи.

Чрез нашата медия той пожела бързо възстановяване на юношата на „червените“ Илиян Антонов, който беше диагностициран с коварна болест, да се възстанови бързо и да се върне два пъти по-силен!

„В контролите можем да добием представа за треньора. Шест победи в шест мача е много добре, но най-хубавото от всичко е, че младите показват, че имат място в ЦСКА. Не се привлякоха много футболисти накуп и това е много хубаво. Явно, че ръководството работи много правилно и не избързват. Изчакват да се убедят в качествата на футболистите, които трябват и чак след това ги взимат. Може да са двама или трима, но да са качествени. Хубаво е, че се привличат българи. Стипич дава възможност на младоците и те се хвърлят яростно. Това е радващо, защото те се раздават. Не бива да се бърза, защото един отбор се гради минимум две години. Ако през този сезон станем шампиони е добре дошло, но да не избързваме. За да има ЦСКА успехи в дългосрочен план не бива да се бърза. Ръководството на клуба събра много хубав екип. Скаутското звено работи добре. Марио Вълков има поглед върху много играчи в това число и към юношите. Най-важното е, че е от ЦСКА и търси качество. Сигурен съм, че скаутите са предложили на клуба много играчи, но се вижда, че не се бърза с привличането им. Общото мнение е, че в клуба сега има неограничени финансови възможности и от това се възползват мениджъри, които надуват цените на дадени футболисти“, започна той.

„Медийната политика в ЦСКА също се подобри. Трябва да оставим ръководството да работи на спокойствие. Видяхме, че те успяха да навият Иван Турицов да остане в отбора. Той при старото ръководство не искаше да остане, но сега продължава да бъде част от отбора. Искаше да го продадат, но сега има възможност да поведе младите момчета в ЦСКА напред. Трябва да се привлече класен централен нападател и има време за това. Твърде рано е да се дават оценки на новия треньор. Явно в отбора има настроение и се печелят контролните срещи, но в официалните ще е по-трудно. Хубав факт е, че той пристигна в клуба необременен. Не го познаваме и не е някакво име, а идва и ще опита да покаже на какво е способен. Да му пожелаем успех. За мен беше по-добре да бъде български треньор, но ръководството е решило друго. Налага се офанзивен стил на игра и това е добре. И другото, което ми прави впечатление е, че треньорите започват да се съобразяват с изискванията в ЦСКА, а не обратното. Преди идваше даден треньор и започваха да му се търсят играчи, защото той иска да промени схемата. Сега не е точно така.  Пречка за привличането на нови попълнения е и липсата на това, че отбора няма да играе в Европа. Това влияе със сигурност. Всички искаме ЦСКА да е шампион, но не става така изведнъж. Трябва да се изгради отбор“, заяви Витанов.

„Бих искал да пожелая на Илиян Антонов бързо възстановяване! Той е много добро момче и ще преодолее това! Него го чака светло бъдеще! Нека се върне два пъти по-силен! Това е изпитание за него и неговата психика, но има подкрепата на всички!“, завърши той.

Петър-Делян Иванов, "Мач Телеграф"