0

Г лавните актьори във филма "Гунди - Легенда за любовта" Александра Свиленова и Павел Иванов говориха специално пред Gong.bg на предпремиерата за медиите. Те коментираха трудностите и усилията, които са положили, за да се превъплътят  в образите на Георги Аспарухов и Величка Маркова. Двамата споделиха какво е било влиянието на съпругата на гениалния футболист на Левски, както и какво послание отправят към зрителите. 

"Решението в пълния смисъл на думата не е имало. То беше една вълна, която протече съвсем спокойно и не се е налагало да се взима някакво решение. Що се отнася до кастинга, всичко беше по стандартния ред. Записах едно видео с брилянтно написан текст от нашия сценарист Емил Колев. Там историята е по-забавна, защото се снимаше в домашни условия, бяха наредени едни книги, а телефонът отгоре... той пада. Общо взето такава беше ситуацията. Вече на втория етап беше живият кастинг с Павел, в който нещата се случиха", сподели Александра Свиленова. 

"Моята история е аналогична. Минахме през солиден кастинг, който беше много добре подготвен от всички експерти, които стоят зад камерата на филма "Гунди - легенда за любовта". Те са направили всичко по експертната си сила да опитат да ни съберат като партньори, така че да свършим работата такава, каквото я видяхте", допълни Павел Иванов. 

Те разкриха имало ли е трудности да се получи химията между тях. "Трудности в това отношение не е имало. Беше удоволствие. Хората зад камера ни помагаха страшно много, защото изключително голям аспект от създаването на този филм зависи пряко, ако не и единствено от тях. Режисьорът, операторът и всички, които работят заедно, са основната причина, ако сме постигнали екранна химия и резултат, това да е точно така", каза Павел Иванов. 

"Усилия по-скоро не. Удоволствието беше голямо през изминалите години. Този период не се забравя. Беше предизвикателство и страшно много се надявам зрителите да оценят качествата на филма от 18 октомври от цялата мрежа от кина в страната", коментира още той. 

Коя е била най-трудната сцена за двамата? "Трудности със сигурност е имало много. Моята линия в целия филм е изключително емоционална. Това със сигурност е предизвикало трудности, но се радвам безкрайно много за целия екип, които стоеше зад нас, за хората, с които съм имала възможността да си партнирам. Те улесниха целия процес", разкри Александра Свиленова. 

"Много предизвикателно беше, че взехме колективното решение всички футболни сцени, които заснехме, да са с мен. Не са използвани дубльори, каскадьори. На мен лично ми партнираха футболисти. Всички около мен бяха професионалисти. Постигането на тези над 30 футболни сцени отне много време, прецизност и колаборативна работа между експерти в света на футбола и от наша страна", каза Павел Иванов и разкри трудно ли е от баскетбола да преминеш към футбола. "Имаше много полезни единици от познанията ми в света на баскетбола, защото г-н Аспарухов е познат с огромния си отскок и играта с глава - завършващ удар и сваляне на топката ниско долу от високи центрирания. Това беше в помощ за мен, защото в моя любим спорт използваме скоковете. Преходът е бил предизвикателен, защото физическите характеристики и начините, по които този изпълнява своето присъствие на зеления килим, са неща, които трябва да бъдат репликирани едно към едно. Това са неща, които още повече усложняват задачата, но я направи още по-предизвикателна". 

Актрисата Александра Свиленова сподели и за влиянието на Величка Маркова върху нея и начинът да изиграе ролята. "Аз се запознах с нея на първия снимачен ден. Екипът беше предвидил нещата така, че да ни оставят достатъчната свобода ние сами да интерпретираме образите си по начин, който ние сметнем за правилен. Тази първа среща с Величка Маркова зареди емоционално целия процес. Вдъхна и едно изключително спокойствие, не само от гледна точка на това, че сценарият през цялото време е съветван от нея, ами и от гледна точка на това, че човекът, който го е изживял всичко това, е при нас и е готов да ни помогне на 100%"

"С любов всичко става и всичко е възможно. Любов във всичките измерения на любовта - любов към професията, любов към човека до теб, любов към човека, като човек", завършиха двамата. 

„Гунди – Легенда за любовта“ тръгва по кината на 18 октомври, продуценти са Иван Христов и Андрей Арнаудов от „Междинна станция“, а Нова броудкастинг груп е ексклузивен медиен партньор.