0

И зпълнителният директор на Локомотив Пловдив Павел Колев говори пред медиите след успеха на "черно-белите" над Левски с 2:1. Както е известно, Колев бе пред напускане на клуба, но след разговори със собствениците на "смърфовете" той ще продължи работата си на "Лаута".

"В този мач играха двата отбора в България, които в момента практикуват най-добрия футбол. Опитват се да изградят стил и се справят доста успешно. Срещнахме изключително класен съперник и от тази гледна точка победата е много важна, защото демонстрира, че отборът има характер и умее да променя стила си на игра тогава, когато се налага, за да задържи позитивен резултат. От психологическа гледна точка победата е много важна, но нищо не означава, защото първенството сега започва. Има много път да се извърви и много неща да се променят", заяви Колев.

"Най-много ми хареса, че успяхме да варираме в ситуации, в които бяхме притиснати. Вижда се, че стилът на Локомотив, който треньорът се опитва да изгражда с доминация, владение на топката и бързи разигравания, не ни носеше успех и в този момент отборът започна да играе доста по-прагматично", каза още изпълнителният директор на Локомотив.

"Ще присъствам на срещата с феновете. Ще си говорим, каквото трябва. Напрежението се оправя с комуникация. Когато има комуникация, нещата обикновено се движат в някаква посока. Аз вярвам, че всякакви недоразумения могат да бъдат изгладени с разговори. Селекцията не е нещо, което се прави от днес за утре. Това е процес, който отнема време иу за да се сложи край на ситуации, в които клубът е изпадал и в миналото - да привлича футболисти на пожар, след което да се чуди как да се отърве от тях. Към този момент някаква належаща липса от нови попълнения не виждам. Ще имаме разговор с Бабакар Дион и след това ще решим как да действаме", завърши Павел Колев.