0

Т реньорските глави в ЦСКА 1948 падат една след друга - вторият и третият тим останаха без досегашните си спецове, след като Борислав Кьосев и Данаил Желязков са били уволнени, съобщи Gong.bg.

Часове след публикацията, обаче, официалният сайт и клубните профили в социалните медии не отбелязват нищо ново, сякаш се пази военна тайна. ЦСКА 1948 бе създаден през 2016 г. във Военния клуб от „червени“ привърженици, недоволни от маньоврите по оста Ловеч – Етрополе, завършили в Борисовата градина.

И пресслужбата на клуба, който играе предимно в Бистрица, изглежда в ступор след трите шамара на отборите в Първа, Втора и Трета лига през уикенда – съответно 0:2 от ЦСКА-София, 0:3 от Литекс и 1:3 от Оборище Панагюрище. 

Двете публикации във Фейсбук от днес се отнасят до миналото – в рубриката „На този ден“ се припомня, че преди 61 г. ЦСКА е победил Партизан в КЕШ (днес ШЛ), и бъдещето – пуснати са билетите за мача в петък срещу Черно море.

Няма ги и веселяшките публикации на обявения за клубен благодетел - поне що се отнася до финансите, Цветомир Найденов. 

Във Втора лига воденият досега от Борислав Кьосев втори тим, който спечели първенството миналия сезон, сега е едва 12-ти на 4 точки над зоната на изпадащите.

Третият отбор, който се състезава в Югозападната Трета лига, също вече е без треньор. След загубата от Оборище (Панагюрище) с 1:3 Данаил Желязков също вече е без работа. "Червените" юноши заемат 15-ото място в класирането, макар и с два мача по-малко.  

На дръвника е и младият и зелен наставник на първия отбор – Николай Панайотов бе изтеглен на пожар от юношеския тим до 17 г. начело на състав от футболисти, в който шестима са му батковци.

Според неназовани източници на Gong.bg евентуална домакинска загуба от солидния отбор на Черно море в петък ще доведе и до уволнението на Панайотов. Зевзеци сред привържениците на клуба хващат басове, че следващият след него може да бъде тийнейджър с успехи във видеоиграта FIFA.