0

К рилото Насиру Мохамед, наричан в родината му Пеле от Гана, който игра в Левски между 2019 и 2021 г., няма да прави спънки на „сините“ за професионалния лиценз за следващия сезон, който виси със страшна сила.

Това съобщава „Мач Телеграф“ в разработка за финансовите проблеми, налегнали клуба. Левски дължи на Насиру Мохамед около 400 000 лева.

Не са така отзивчиви други бивши футболисти, преминали през Герена, става ясно от публикацията.

Така например нападателят Илиян Димитров, отчел се само с един гол през 6-те сезона при „сините“, е поискал дължимите пари да му се изплатят веднага и на куп, като е отказал разсрочено издължаване. 

Димитров разтрогна едностранно договора си с Левски миналата година, сега е в редиците на софийското Локо. Според „Мач Телеграф“ в края на престоя си на Герена той е взимал внушителните 10 000 лева на месец – впечатляваща сума за юноша без кой знае какви бляскави изяви на терена. 

Нежеланието му да подпише споразумение с клуба за разсрочено плащане вкарва "сините" в тежка ситуация, защото от "Герена" и без това едва събират пари, за да плащат на големите си кредитори като Петър Хубчев и асистентите му.

Получаването на лиценза за новия сезон преминава и през уреждането на сметките до края на месеца с още няколко футболисти, които доскоро бяха на "Герена" и се ползват със статута на левскари. 

Става дума за защитника Живко Атанасов, който сега играе за Черно море, Илия Юруков, който отиде в Арда, и Симеон Славчев, преминал в Локомотив София. В договора на последния е била залегнала заплата от 22 000 лв., така че той има да прибира доста пари от Левски, но поне е влязъл в положение на клуба и не иска дългът да бъде изплатен до края на месеца.