0

М ачът за излъчване на представител на Пернишка област в турнира за Купата на България между местните Металург и Миньор не завърши заради нахлуване на феновете на "жълто-черните" на терена.

Това се случи пет минути преди края на редовното време при резултат 1:0 за Металург, който се състезава в четвъртото ниво на футбола - "А" областна група и поради тази причина беше и домакин на двубоя.

Миньорци бяха подходили малко по-лежерно към този мач и треньорът Христо Господинов остави голяма част от титулярите извън състава, като те си направиха по същото време и редовна тренировка. 

Металург, който също имаше подкрепа от трибуните – макар и по-малобройна, игра доста ентусиазирано и реализира една от головите си възможности преди почивката: 1:0.

Жегнат, Миньор се хвърли да изравнява, но удари на камък. И в 85-ата мин. ядосаните от съдийско отсъждане фенове на „чуковете“ прескочиха оградата, навлизайки на терена. Последва хаос на игрището, малко блъскане и замеряне с пластмасови бутилки с вода между неканените гости и публиката на Металург, заела място на трибуните. Но повечето зрители предпочетоха спокойно да снимат сцените с мобилните си телефони, вместо да запретнат ръкави за един як кютек по пернишки със съгражданите.

Съдията нямаше какво да направи и прекрати срещата.

Най-вероятно ще бъде присъдена служебна победа 4:0 на металурзите. 

Представителят на област Перник ще играе още баражи за определяне на отборите от Югозападната зона за същинската част. 

Общо шест регионални представители в тази Зона ще спорят за четири места.

И в Югоизточна България се играха мачове в ранните квалификационни кръгове на турнира за Купата на страната. 

В Бургаско тимът на Созопол елиминира Поморие с 3:1 и очаква съперник във втория етап между Несебър и Звезденбург (Бургас).

В Пловдивска област се получиха следните резултати: Спартак (Пловдив) – Гигант (Съединение) 4:1, Атлетик (Куклен) – Асеновец (Асеновград) 3:1.
В София-област: Ботев (Ихтиман) – Чавдар (Етрополе) 2:1, Балкан (Ботевград) – Рилски спортист (Самоков) 4:1.

В област Враца: Септември (Гложене) – Локомотив (Мездра) 2:1

В област Стара Загора: Чирпан – Розова долина (Казанлък) 1:3.

В област Хасково: Свиленград – Димитровград 1:2