0

Ш ампионът Лудогорец продължава да наказва грешките на преследвача си ЦСКА в Първа лига и вече се откъсна на 12 точки пред „червените“. 

Това се случи, след като разградчани победиха с минималното 1:0 Берое като гост в Стара Загора в пореден мач от 26-ия кръг от родния футболен елит.

Старозагорският тим се противопостави максимално на своя опонент, но Лудогорец в крайна сметка стигна до победата без да се влага напълно.

Единственият гол в срещата под Аязмото падна в 60-ата минута, когато след красива атака „орлите“ реализираха чрез Бърнард Текпетей. 

По този начин Лудогорец има възможност да официализира титлата още в следващия кръг, ако тимът победи Славия, а ЦСКА не успее да вземе трите точки срещу Левски. 

Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа остана доволен от победата. Специалистът сподели, че двубоят е бил доста труден и заяви, че трябва отборът му да играе добре, за да се класира за финала в турнира за Купата на България, където среща Левски на ½-финалите. Крайният победител ще се реши в два двубоя, а първата среща е идната седмица в Разград.

„Беше много труден мач. Берое е много добър отбор и добре организиран. Първото полувреме ни беше много трудно. Имахме търпение, доминирахме. Не създадохме много шансове, но се движихме доста. Това не беше най-доброто от нас, но държахме контрола. Второто полувреме вкарахме, можеше и още. Не позволихме на Берое шансове и да играят по начина, по който искат“.

„Не сме спечелили нищо все още. Ще се насладим на тази трудна победа. От утре ще мислим за следващия мач“.

„Знаем, че Купата е различно състезание. Трябва да отделим шампионата от Купата. Ще мислим по този начин. Знаем, че всичко ще се реши в двата мача и трябва да сме по-добри в тях. Имаме ясна цел – да печелим всеки мач и да имаме манталитет на победители. За мача в сряда трябва да покажем това“, заяви Шимунджа пред DIEMA SPORT след мача в Стара Загора.

Колегата му Петър Хубчев призна, че отборът му и този път е бил близо да "надиграе" съперника си, както при поражението с 0:1 от ЦСКА. Наставникът обаче разкри, че през седмицата футболистите му не са се подготвяли добре, тъй като е имало доста болни.

„Не бяхме далеч да надиграем Лудогорец. Знаем в съблекалнята, но през седмицата не се подготвихме пълноценно за този мач. Пет човека не тренираха, Тунгара – наказан, Лебон не тренира и нашата подготовка не беше достатъчна“, започна Хубчев.

„Личеше си, че бяхме изтощени в хода на мача, но това ме радва, ако може да се използва такава дума след такъв резултат, че почти целият отбор се раздава докрай. Други са проблемите при нас, а не кога допускаме голове“, завърши Петър Хубчев.