0

Л удогорец привлече нов кондиционен треньор. Става въпрос за словашкия специалист Чаба Габриш, който вече проведе първо занимание с отбора на лагера в Банско при днешния старт на подготовката за „орлите“.

Габриш идва от словашкия Дунайска стреда, където е работил заедно с настоящия асистент на старши треньора Ивайло Петев - Адмир Козлич. Двамата са били част и от индийския Ченайн. Словашкият специалист е бил кондиционен треньор още в унгарския Халадаш, румънския Сепси и шотландския Дънди Юнайтед.

"Щастлив съм, че вече съм част от Лудогорец, който е класен отбор с име в Европа. С нетърпение очаквам новите предизвикателства в евротурнирите и вътрешното първенство", заяви Габриш.

В събота сутринта отборът на Лудогорец стартира своята лятна подготовка. Футболистите, водени от Ивайло Петев, проведоха първа тренировка в Банско.

В заниманието участие взеха всички футболисти, без ангажираните в националните отбори - Кирил Десподов, Спас Делев, Иван Йорданов, Мануел Шоу и Оливие Вердон. Те ще се включат в подготовката по-късно. В първите дни от лагера Лудогорец ще тренира двуразово, като за 22 юни е планирана първата лятна контрола - срещу втородивизионния Марек. На 26 юни "орлите" ще изиграят още един контролен мач срещу Локомотив (Пловдив).

Лагерът в Банско приключва на 28 юни, като до 11/12 юли, когато са първите мачове от квалификациите на Шампионската лига, тимът ще се подготвя в Разград.