0

С ъдбата, често ни поднася интересни обрати. Така се случи и с треньора Петър Колев, когото феновете на Берое решиха да освободят от клуба в началото на миналата година, а сега именно той се изправя на пътя им в решителния бараж за място в елита. Специалистът ще изведе Спортист Своге в ролята на аутстайдер, но със сигурност всички в състава му ще са амбицирани да изненадат съперника си и да постигнат исторически успех.

- Г-н Колев, ясна ли е вече групата ви за баража и имате ли проблеми около състава си?

- Всички налични футболисти са в групата и са с нас във Велико Търново. Всеки иска да е съпричастен и да подкрепя колегите си, дори и да не може да вземе участие. Имам известни въпросителни около състава, като във всеки отбор. Двама души са с проблеми и по-късно ще преценим дали ще могат да играят.

- Какво според вас беше основното обстоятелство, което ви изведе до участие в този мач?

- Не допуснахме големи колебания през сезона. Ако все пак имаше такива, бързо успявахме да се върнем към положителните резултати. Ключово беше и силното начало на пролетния дял. Въпреки трудната програма, успяхме да вземем солиден брой точки. Другите отбори допуснаха по-дълги лоши серии. Първенството бе интересно и трудно, макар и не чак толкова качествено. Силите са доста изравнени.

Цялото интервю с Петър Колев четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"