0

Р ъководството на Пирин (Благоевград) пусна жалба в Съдийската комисия на Български футболен съюз по повод съдийството на главния арбитър на срещата между „орлетата“ и ЦСКА 1948. Мачът от втория кръг на Първа лига завърши 1:1, след като реферът Димо Димов отсъди след консултация с ВАР спорна дузпа, с която гостите изравниха чрез Ивайло Чочев.

От благоевградския клуб посочват, че по този начин официализират „яростното си недоволство от начина, по който бе ръководен въпросният двубой“. 

„Орлетата“ допълват, че няма да се спират на конкретни ситуации и да публикуват видео клипове, защото „телевизионните повторения показаха достатъчно, за да предизвикат възмущението на цялата футболна общественост в страната“. 

Двубоят в неделя, който завърши с резултат 1:1, при който като Пирин води до продължението, в което резултатът беше изравнен. Пирин определя съдийството по време на неделната среща като „публичен, брутален разстрел“, което е предизвикало емоционални реакции в публиката, ръководството и футболистите същата вечер. 
Дисциплинарната комисия наложи на клуба глоба, възлизаща на 10 250 лв., което отборът определи като „разстрел от упор“.
 
Емоционалното съобщение на отбора, публикувано в официалната страница на тима, поставя въпроси за персоналната отговорност, която следва да се понесе за „тенденциозни решения“.