0

П ирин пропусна златна възможност по пътя към така мечтаното спасение. „Орлетата“ завършиха 2:2 с Етър, който вече изпадна във Втора лига. 

Равенството в 33-ия кръг беше изковано в продължението на двубоя, а точката може да се окаже много ценна за Пирин.

По този начин отборът, воден от Олександър Бабич, остава с 31 точки, точно над четата, но преди да са се изиграли останалите срещи от третата шестица. С 30 точки е Хебър на 14-о място, но тимът играе по-късно през деня срещу Берое.

Пирин поведе още в 4-а минута. Иван Тасев проби от дясно и след негово центриране Принс Мбаке от Етър си отбеляза автогол.

Етър бе близо до изравнително попадение в 12-а минута, но удар на Йоаким Карсела срещна гредата. Карсела отново бе на стрелкова позиция в 37-а минута, но след негов удар Максим Ковальов спаси.

През втората част гостите от Велико Търново бяха по-активни и успяха да направят обрат. В 52-а минута Ковальов направи фантастично спасяване, след като най-напред отклони удар на Карсела в напречната греда, а при добавката отрази и удар с глава на Иван Василев.

В 62-а минута натискът на Етър даде резултат и Иван Васиев изравни след центриране на Тибуе. Три минути по-късно отново Тибуе проби от ляво и намери Карсела, който с хубав удар от въздуха направи 2:1 за Етър. 

В добавеното време десният защитник Арно Лузаядио донесе точката на Пирин с прецизен удар в далечния ъгъл.