0

Ц СКА допусна шокираща загуба на стадион "Васил Левски" от Пирин Благоевград с 1:2. Това се оказа историческа първа победа на "орлетата" при гостуване на "червените" в София. 

По този начин ЦСКА на практика загуби шансове за първото място. Мачът завърши с бурни викове "Оставка" от „червените“ фенове, насочени към старши треньора Нестор Ел Маестро.

"Орлетата" поведоха в 14-ата минута, когато, след центриране от ъглов удар, Георги Върбанов продължи топката с глава и Виталийс Ягодинскис от няколко метра отбеляза първото попадение в мача. Домакините изравниха в 25-ата минута, когато Фернандо Каранга с глава насочи топката във вратата на ЦСКА.

В 79-ата минута обаче соченият за следващо ново попълнение на „армейците“ Иван Тасев вкара уникален гол. Той получи топката, напредна и стреля от границата на наказателното поле, вкарвайки топката в горния ляв ъгъл на Густаво Бусато.

След този мач ЦСКА остава на второ място в класирането, като изостава на 9 точки зад лидера Лудогорец, докато Пирин се изкачи на 13-то място в шампионата.