0

К ризата в Пирин е жестока, а това се потвърди след крушението с 1:4 от Септември София и то насред Благоевград.  Без никакво съмнение една от най-срамните загуби в историята на „орлетата“. Този мач беше дебют за Светослав Дяков като треньор на Пирин, макар че по принцип той е спортен директор на клуба, но тъй като наставник няма, легендата запретна ръкави.

В 19-ата минута Мартин Петков откри резултата за столичани. Той отне топката от бранител на Пирин, след което овладя и стреля. Вратарят на „орлетата“ Янко Георгиев се опита да хване топката, но тя мина комично през ръкавиците му – 0:1.

Станислав Костов можеше да изравни в края на първата част, но Димитър Шейтанов се намеси по впечатляващ начин в 40-ата минута и спаси.

В 47-ата минута резултатът стана 2:0 за гостите. След грешка на Христофор Хубчев, Красиан Колев отне и комбинира с Мартин Петков в наказателното поле, който прати топката в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Янко Георгиев.

Атанас Кабов направи 3:0 в 69-ата минута. Красиан Колев центрира от пряк свободен удар, а в наказателното поле топката бе засечена от навлизащия Кабов.

В 74-ата минута катастрофата за „орлетата“ стана пълна, като гол отбеляза и Димитър Костадинов. 

Все пак Пирин стигна до почетни попадение, което бе дело на Иван Тасев.