0

В съблекалнята има момчета, които сега плачат. Това каза пред репортери техническият директор на футболната ни централа Георги Иванов-Гонзо в Подгорица. Жал ми е за момчетата, призна преди пресконференцията си селекционерът Младен Кръстаич.

Според старата приказка „за един бит, двама небити дават“, нашите национали вече изядоха предостатъчно бой в евроквалификациите, за да са си научили урока.

А какво ни трябва, за да вземем поне една победа тази година и да счупим каръка – със заешко краче, подкова или хвърляне на сол през рамото, ето какво мислят двама от нападателите ни, Спас Делев и Преслав Боруков.

"Мисля, че всички като българи трябва да сме разочаровани от този мач, защото знаехме, че можем да победим отбора на Черна гора“, започна Делев, който изработи дузпата, изпусната от Десподов, и червения картон на Вуячич.

„Имахме шансовете, имахме положенията, които трябваше да реализираме, но за жалост, не успяхме. 
Може би понякога е на късмет. Те имаха шанса и късмета да отбележат накрая и да ни пречупят. 

Щом са ни победили, може би да – надхитрили са ни. Твърде много желаехме тази победа, всички се борихме до последно. Видяхте, че всеки даде всичко от себе си. Хвърлихме се в атаки да победим, но за жалост накрая допуснахме нелеп гол".

На въпрос дали въпреки поражението има градация в играта на тима и това е най-доброто им представяне,  Спас каза: "Не знам дали това е най-добрият мач за нас. Треньорите трябва да кажат кой е бил най-добрият ни мач през тази кампания. Но борихме се, искахме да победим. Отначало тръгнахме припрени, а те само изритваха топката.

Искахме да играем футбол, теренът много-много не ни го позволяваше. През второто полувреме излязохме със самочувствие.

Искахме да си подаваме, успяхме да изравним. За жалост, не успяхме да отбележим втори гол“, съжали Делев.

Друга резерва – Преслав Боруков, записа първия си гол като национал. Но той не му донесе утеха, а повече съжаления за липсата на късмет.

"Поражението ни е абсолютна комбинация от всичко, което може да се свърже с лошия късмет. Вярвам, че можем да постигнем добри резултати в следващите три мача с Литва, Унгария и Сърбия. 

Защото както видяхте, ние сме добър отбор. И независимо, че в черногорския състав има футболисти, които струват по десетки милиони евро, ние по нищо не отстъпвахме. Напротив – владеехме инициативата през целия мач. Но Черна гора просто ни излъга“, отчете голмайсторът за България.

"Смятам, че добре започнахме мача. През първото полувреме надиграхме отбора на Черна гора. А вече през втората част след техния червен картон вече тотално наложихме контрол върху мача. 

Държахме инициативата. След червения картон целта беше да завземем колкото се може повече пространство и да ги обградим. След като изравнихме, имахме още няколко положения, които просто не ги реализирахме или не завършихме атаките добре. Просто трябваше да бъдем по-прецизни в наказателното поле. И вместо това, накрая допуснахме гол – липса на късмет", каза Боруков.