0

Л евски отнесе Ботев Враца с 4:0 и покрай еуфорията от изразителната победа един човек остана на заден план. А не бива. Просто е на прекалено важен пост, за да бъде подминаван с лека ръка. Но явно при него винаги ще се гледат грешките, а не хубавите неща, пише днес в. „Мач Телеграф”. 

Ако не сте се сетили – това е Пламен Андреев. Вратарят, който бе разкъсан от критики през миналото първенство, трябваше да влезе на пожар в петък, след като Матей Маркович изненадващо отпадна от групата за мача. Хърватинът се вкара в беля със схващане и все още не е ясно дали ще бъде под рамката и в гостуването на Локомотив Пд. В негово отсъствие Пламен Андреев настигна Георги Каменски по сухи мрежи – 41.

Настоящият страж на Левски обаче има далеч по-добри показатели от предшественика си. Той не е допускал гол в почти 2/3 от двубоите в които е пазил в елита. Каменски, който е трикратен шампион и носител на Купата на България с Левски, не е успял да опази вратата си в половината мачове, в които е бил на терена. Той има 86 срещи за „сините“ от 1964 до 1972 година.

Целия материал четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"