0

 

Най-важното нещо във футбола – вкарването на голове определено не е занимание за всеки. Доста играчи не го умеят, а на много от тях не им е и работа. Специално в Първа лига не са много играчите, които не са вкарвали нито веднъж, а същевременно да са от дълго време по нашите терени. От футболистите, които в момента се подвизават в елита най-дълго време първия си гол чака Ангел Лясков. Левият бек има зад гърба си вече 94 мача с екипите на Ботев Вр, ЦСКА, ЦСКА 1948 и сегашният си тим Локомотив Пд. Дотук е успял единствено да даде две асистенции.

На втората позиция е Милен Стоев. Бранителят на Арда има вече 79 мача без да се разпише. На трето място е една от звездите на Левски – Хосе Кордоба. Панамецът натрупа 73 срещи с екипа на „сините“, както и с този на Етър без да вкара. От игралите през 21-и век полеви футболисти рекордьор е Георги Мечечиев. Бившият бранител на Локомотив Пд, Монтана, Нефтохимик, Славия и Спартак Вн има 282 мача в елита без да вкара.

Абсолютеният рекордьор за всички времена също е защитник. Става дума за легендарния ляв бек на Локомотив Пд Ганчо Пеев, който има един сезон в елита и с екипа на Сливен. Той има 347 мача в Първа лига, в които не е успял да се разпише.

Още разработки четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX