0

Л окомотив Пловдив спечели важни три точки във Враца, след като се наложи над Ботев с 1:0. 

Единственото попадение бе дело на национала Бирсент Карагарен 20 минути преди края на редовното време. Така тимът от Пловдив вече събра 9 точки в класирането и излезе поне временно на второ място.

Мачът започна при проливен дъжд, който се изсипа над Враца, и теренът бе почти невъзможен за игра. Топката спираше в локвите и футболистите на двата тима трябваше да се адаптират, като я изритват директно. 

Още в десетата минута Ботев остана с човек по-малко на терена, след като нападателя Венцислав Христов удари с лакът умишлено Райън Бидунга и получи директен червен картон. Малко по-късно "черно-белите" пропуснаха страхотен шанс за поведат. Вратарят Краси Костов трудно изби една топка и после трябваше да се намесва решително при добавка на Преслав Боруков. 

Малко след половин час игра Ботев също бе близо до гол, но Браян Переа не успя да засече остро центриране, а Бидунга от гостите рисково изби топката над напречната греда на вратата си.

Дъждът спря, но теренът остана все така много труден за игра.

Ботев Враца - Локо Пловдив 0:1 под пороя. Снимки: start-photo.bg
Ботев Вр Локо Пд Ботев Вр Локо Пд Ботев Вр Локо Пд
21

През втората част Локомотив се опита да натисне в човек повече, но трудно създаваше положения пред вратата на домакините. 

В 71-вата минута Бирсент Карагарен откри резултата. Той се възползва от лошо изчистване на защитата и през съперник с техничен удар насочи топката в десния долен ъгъл на вратата на домакините.

Ботев не се предаде и потърси изравняване до края, като в 85-ата минута Мартин Атанасов с глава стреля добре, но Пиргов хвана топката. 

Врачани не създадоха повече положения, въпреки че съдията Красен Георгиев даде 6 минути добавено време.