0

С 15 гласа "за", 6 "против" и 21 "въздържал се" Общинският съвет на Пловдив не прие предложението да бъде сключен анекс към договора между общината и ПФК Ботев за ползването на стадион "Христо Ботев", информира БТА. 

Предложението бе внесено от заместник-кмета Пламен Райчев и предвиждаше приемането на анекс към споразумението, касаещ инвестициите на футболния клуб в съоръжението.

"Постъпило заявление от ПФК Ботев АД с искане за сключване на анекс към вече подписаното споразумение. Мотивите на клуба, обосноваващи искането са свързани със счетоводни пречки относно признаване на сторените разходи за инвестиции на територията на стадиона, които инвестиции се извършват от клуба. За да бъдат признати заплатените суми, е необходимо в Споразумението между страните да има изрично упоменат срок, за който е сключено споразумението. Посочването на конкретен срок за действие на споразумението е необходимо за целите на счетоводното отчитане на извършените инвестиции, както и правилното им завеждане в амортизационните планове на ПФК Ботев АД“,  пишеше в основанието за внасянето на предложението.

По точката в дневния ред на редовната сесия на общинския съвет нямаше дебати, а направо бе подложена на гласуване.