0

Б яхме по-агресивни, тичахме повече, повече искахме трите точки, победата – тази победа  подаряваме на нашия президент Иван Василев. Това каза пред медиите треньорът на Локомотив София Данило Дончич след 1:0 над Хебър в Пазарджик на старта на пролетния дял в Първа лига Лига.

Локомотивци имаха лоша серия в контролните срещи, а и позицията в класирането не беше особено добра.

"Да, така е - трудно се играе тук. Важна победа за нас, специално защото е първи мач за сезона. 

Дойдохме с идеята да се надиграваме, да не се защитаваме. И смятам, че искахме победата повече от Хебър. 

След един момент дадохме инициативата, но пак търсехме възможности да вкараме втори гол и да затворим мача. Мисля, че бяхме по-доминантни, имахме и такива ситуации за второ попадение", заяви Данило Дончич след успеха.

"Не се получи да удвоим, но после се защитавахме добре, организирано. Успяхме да неутрализираме всички атаки на Хебър и не позволихме нито едно сериозно положение пред нашата врата. 

Бяхме по-агресивни, тичахме повече, повече искахме трите точки, победата. 

И тази победа подаряваме на нашия президент Иван Василев и му желаем много здраве".

На въпрос как се е отразило напрежението, което е било около отбора в последните седмици, Дончич отговори: "Напрежението към отбора беше отстрани, не беше от съблекалнята и от ръководството. Ние имаме много добра атмосфера. 

Искахме да се дистанцираме от тези настроения. И се радвам как играхме днес, ще се опитаме да играем така с всеки друг противник. 

Има още доста мачове до края на първенството. В тях всичко може да се случи, аз се надявам да сме по-нагоре в класирането".

Източник: БТА