0

Б ившият треньор на Локомотив Сф Данило Дончич ще бъде погребан у дома в Сърбия. Вчера тленните му останки трябваше да бъдат транспортирани до там. За целта синът му пристигна спешно с България, след като шокиращата новина за кончината му стигна и до Белград. Дончич се раздели с „червено-черните“ преди 2 седмици, но останал у нас заради опреснителните курсове за лиценза си. Внезапно се почувствал зле и по-късно вече нямало връзка с него.

Иначе той е страдал от сънна апнея. Смята се, че тази болест е един от най-големите бичове на нашето време. Има дъщери и син от двата си брака, които завършват с разводи. Първият е със сръбкия, а по-късно се жени за малтийка. Смята се, че доста тежко е приел втората раздяла. И бързо е качил 40 килограма отгоре. По време на пандемията от ковид се прочу, след като покани Юсеин Болт да играе в отбора му в Малта.

Масивният инфаркт, който е получил, е именно следствие на апнеята. Феновете на Локомотив твърдят, че доста тежко са му се отразили и негативните резултати, които записа у нас. В „Надежда“ са категорични, че раздялата е миналата без никакви проблем, напротив, двете страни са запазили повече от приятелски отношения. 

„Направихме каквото можем, за да помогнем на семейството му да прибере тленните му останки“, обявиха „железничарите“. От Локомотив са се свързали веднага с представителят на Сърбия у нас н.пр. Желко Йович, който е съдействал за коридор.

Дончич е 1/3 българин. Баба му е от Пловдив и затова бързо започна да говори български почти без акцент. 

Локомотив Сф ще отдаде дължимото на един от любимците на феновете, чиято смърт шокира всички, които обичат клуба. В памет на Данило Дончич „червено-черните“ ще излязат с черни ленти в гостуването на Етър. Освен това срещата ще започне и с минута мълчание. Очаква се и останалите отбори да сведат глави в негова памет в останалите мачове от кръга, който предстои в Първа лига. Тъжната новина обиколи и Сърбия, където се поклониха на Данило Дончич и изказаха своите съболезнования към семейството му.