0

С тарши треньорът на Пирин (Благоевград) Олександър Бабич не скри задоволството си от спечелената точка при гостуването на Крумовград. "Орлетата" наваксаха два гола изоставане, за да избегнат поражението в пловдивския квартал "Коматево". 

"Показахме характера на отбора. След първото полувреме успяхме да направим нужните промени на почивката. Започнахме да пресираме по-високо централните защитници на Крумовград и най-важното бе, че стигнахме до равенството. Знаете, че понякога за отборите е трудно, когато водят с 2:0. Ние бяхме наясно с това. За нас бе от голямо значение, че с дузпата в края на първото полувреме се върнахме в срещата и спечелихме много важна точка", коментира Бабич. 

"Трябва да анализираме грешките, които допуснахме толкова лесно пред нашата врата. Днес играхме срещу един много силен отбор. Бяхме наясно с това, но в първите 15-20 минути не се представихме добре и сме много щастливи, че въпреки всичко, успяхме да стигнем до равенството", допълни старши треньорът на Пирин. 

Колегата му в Крумовград Станислав Генчев изрази съжаление за изпуснатите два гола аванс от неговия отбор. Наставникът на новака в елита определи грешката, довела до дузпа за "орлетата" в края на първата част, като ключовия момент в двубоя от психологическа гледна точка. 

"Най-несигурният резултат във футбола е 2:0. Това е неписано правило. Изиграхме едно отлично първо полувреме до 45-ата минута – с много създадени положения, два реализирани гола и греда. Може би най-силното ни полувреме, откакто сме започнали първенството и резултатът трябваше да е много по-голям. 

В 45-ата минута допуснахме една напълно ненужна грешка в наказателното поле, с която им дадохме да върнат един гол. Футболът все пак е психология. Това даде много увереност в противника. На полувремето опитах да сваля напрежението от нашите футболисти, защото видях, че се изнервиха, но за съжаление чисто психически не издържаха. Повече мислиха как да запазим резултата, а не как да реализираме трети гол и логичното се случи – по-настоятелният отбор изравни", заяви след срещата Генчев. 

"Пирин е отбор, който в последните три мача няма загуба. Това е един добре oкомплектован тим, изключително борбен и с характер. Два реализирани гола срещу тях не са малко. Не трябваше да допускаме гол в 45-ата минута. При 2:0 на полувремето съм сигурен, че втората част щеше да е много по-различна, но мачът вече е приключил. Предстои пауза, която мисля, че идва в добър момент за нас, за да поработим и да избистрим главите", каза още наставникът на Крумовград.