0

С амуел Акере е човекът във форма в Ботев Пд. 19-годишният нигериец вкара два гола при успеха с 3:1 над Пирин Бл, като първият му беше впечатляващ. Но не само това. Пробивите и финтовете му срещу „орлетата“ вдигнаха на крака феновете на „Колежа“. 

Направи впечатление отличното разбирателство между Ивелин Попов и Акере. Разликата във възрастта между двамата е огромна – 17 години. Но Попето беше взет в Ботев Пд точно заради това – не само да вдигне класата и да бъде лидер, но и да помага на младите футболисти около него да растат. Точно такъв е случаят с Акере. Към момента нигериецът има 4 гола през този сезон, като за 3 от попаденията, които реализира, асистенциите бяха именно на 36-годишния Ивелин. Първата беше при 6:0 над Локо Сф, а другите две – в събота срещу Пирин Бл. Важно е да отбележим, че Акере се отчете с голов пас към Попето за първото попадение на ветерана с жълто-черния екип – срещу Крумовград.

В момента Акере е оценен на 300 000 евро. Но с подобни чудесни представяния, зад които стоят не само страхотните качества на нигериеца, но и подкрепата на Ивелин Попов, като нищо той ще е следващият милионен трансфер на Ботев Пд, откакто това ръководството застъпи в Пловдив.