0

20-годишният младежки национал Мартин Стойчев дойде в ЦСКА, след като клуба с много мъки и преговори разплете троен трансферен възел. Разбира се, както за жалост се случва през последните години, преминаването на младока на "Армията" мина без фанфари, каквито имаше при Матиас Фаетон, примерно, но може да се излезе, че сделката за Стойчев е по-важна от тази за нападателя, когато се удари чертата за свършената работа.

Кой всъщност е Мартин и може ли той да бъде титуляр в ЦСКА при конкуренцията на Иван Турицов и цял куп чужденци? Отговорът на втория въпрос е категоричен - да. Ето и този на първия:

Мартин Стойчев е роден близо до границата със Сърбия - град Драгоман. Той започва да тренира в школата на столичния Септември, когато е на 12-13 години. Тогава играе дясно крило и прави отлично впечатление с майсторското си центриране от полудистанция. Таймингът му по този показател е страхотен, а в днешния футбол именно този тип центриране, а не това от ъгловото флагче, е далеч по-използван и модерен. В юношеските години Мартин Стойчев прави впечатление, че е доста агресивен, което е едно от най-важните качества за модерния краен защитник, който не спира да се движи по фланга. Именно този факт кара директора на Септември Кристиян Добрев, който винаги е следял изключително изкъсо ДЮШ на клуба, да превърне Стойчев в краен защитник.

Целия текст четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"