0

Ц СКА 1948 е постигнал договорка за привличането на бразилския халф – Талис от португалския Лейшоеш. Това става ясно от публикация във Фейсбук на финансовия благодетел на клуба Цветомир Найденов, който написа под нея "Успех, Професоре!". С него говорещите португалски футболисти в отбора стават седем - Талис се присъединява към бразилските си сънародници Джонатан, Сидклей, Елитон, Октавио, Енрике и Педриньо.

27-годишният футболист, висок 1,75 м със силен десен крак, има 28 мача във втория ешелон на Поругалия през миналия сезон, като реализира осем попадения.

Освен това Талис, чието пълно име е Tалис Енрике Кантанеде, е играл за Оливейрензе, а в родината си е защитавал цветовете на Коимбра, Боа Еспорте, Деспортива и Атлетико Минейро.

В европейския футбол е от юли 2020 г., според специализирания сайт "Трансфермаркт" пазарната му цена в момента е 400 000 евро.

Според Gong.bg ЦСКА 1948 гледа за подсилване към Локомотив Пловдив, с който поддържа отлични отношения. "Червените" през зимата взеха от "смърфовете" Бирсент Карагарен и Райън Бидунга, а сега са си заплюли нови трима играчи от "Лаута" -  вратаря Динко Хоркаш, защитникът Матеус и офанзивният футболист Джовани. 

За да ги имат в състава си от Бистрица са готови да дадат на Локомотив цели седем от своите играчи, като сред предложените на "черно-белите" са Стив Фуртадо, Ангел Бастунов, Марио Топузов, както и Бирсент Карагарен.