0

П оследният в Първа лига Царско село успя в два поредни кръга да вземе точки срещу челни отбора – в предишния с 0:0 срещу ЦСКА-София, днес с 1:1 срещу шампиона Лудогорец на свой терен. Това опашкарят постигна с новия си италиански треньор Стефано Макопи, който замени сънародника си Андреа Сасарини след загубата от ЦСКА 1948. 

С равния днес „царете“ спряха серията от пет поредни победи на „орлите“ в елита за 2022 г.

Царско село откри резултата на тежкия терен над край Околовръстното шосе през първото полувреме, когато Лукас Мартинс поведе отбора си с гол в 12-ата минута, а Оливие Вердон изравни резултата за разградчани в 56-ата минута.

Двата отбора излязоха само с по двама българи в стартовите си състави – Николай Николаев и Пламен Крумов за „царете“, и Кирил Десподов и Спас Делев за „орлите“.

Домакините шокираха шампиона в 12-ата мин., когато Каломбо се пребори за центрираната отляво топка в пеналта на Лудогорец, свали я за Лукас Мартинс, който от воле с левачката препарира Падт за 1:0.

 В 56-ата гостите от Разград изравниха. Топката бе центрирана отляво в наказателното поле на Царско село и попадна в непокрития Оливие Вердон, който шутира от въздуха за зрелищно изравнително попадение за крайното 1:1.

Срещата в София продължи без сериозни опасности пред двете врати, като Шимунджа направи три промени в хода на следващия четвърт час след изравнителния гол, вкарвайки в игра Недялков, Янков и Тисера. В 90-ата минута топката бе центрирана отдясно към Пиерос Сотириу, а нападателят отигра с глава, но би встрани.