0

С ръбският селекционер на българския национален отбор по футбол Младен Кръстаич вероятно във вторник ще води лъвовете за последен път, съобщи за БТА член на изпълкома на футболната ни централа, пожелал анонимност. 

Петима български треньори вече са в краткия списък с евентуални наследници на сърбина начело на първата селекция.

На 17-и октомври България гостува на Албания от 19:00 часа на новия стадион в Тирана в приятелски мач.

Срещата с албанците идва след унизителното поражение с 0:2 от Литва в София в група G от Европейските квалификации. 

Преди мачовете с фаворитите в групата Унгария и Сърбия е много вероятно българският представителен тим да остане на последно място.

След като мине срещата с Албания, предстои събиране на изпълкома за анализ на ситуацията и разглеждане на бъдещето на Кръстаич начело на българския отбор. Неговият договор е до края на юни 2024 г.

На разговорите ще присъства и техническият директор на централата и отговорник за националните отбори Георги Иванов. 

Но шансовете на треньора да продължи към ноемврийските два мача с Унгария в София и със Сърбия в Лесковац реално са почти илюзорни. 

Датата на въпросното събрание на Изпълкома за момента не е ясна, но ще бъде определена от президента на централата.

Вече са започнали и разговори за наследник на сърбина, който има и германско гражданство, като със сигурност българин ще води отбора в Лигата на Нациите през 2024-а година. 

За момента са обсъждани варианти за треньорите на първите два отбора в Първа лига – Александър Томаш на Локомотив Пловдив и Илиан Илиев на Черно море, както селекционера на младежкия отбор Александър Димитров. 

Опция за национален селекционер е и Станимир Стоилов, който по-рано тази есен се раздели с Левски, но има предложение от кипърски клуб. Илия Груев също е сред коментираните имена. 

"Никой не се е месил в работата на Младен Кръстаич и той е има пълна свобода както в избора на групата за всеки от мачовете, така и в определянето на стартовите 11. 

Със сигурност имаше доста добри моменти, отборът направи хубави мачове. Резултатите обаче са крайно незадоволителни. Затова и управата ще се събере и ще обсъди ситуацията генерално", гарантира човекът от изпълкома.

​Източник: БТА