0

Г еорги Илиев-Майкъла спазва принципа „право куме в очи“, когато става дума за ЦСКА. Бившият железен бранител на „червените“ коментира в днешния брой на „Мач Телеграф“ теми като продажбата на Жорди Кайседо в Тигрес и готвения бойкот на фенове заради аматьорското управление на клуба, досегашните трансфери и резултатите от контролите на двата „червени“ отбора в Първа лига – ЦСКА-София и ЦСКА 1948.

„Щом Кайседо няма желание да играе за ЦСКА и някой отбор е готов да плати солидна сума пари за него, да си тръгва“, категоричен е Майкъла. 

„Той не иска да играе повече, за „червените“ и няма смисъл да го мъчат. Когато един човек не желае да работи на едно място, няма смисъл да се задържа, защото няма да се раздава никога повече за отбора. Ще липсва, нямаме друг класен нападател като него. 

До този момент не ми харесват трансферите, които се правят, защото отбора играе много слабо, особено в защита. Обикновено, който отбор губи в подготовката, след това печели по време на сезона. А този, който побеждава в контролите си, както ЦСКА 1948 с Любо Пенев, след това като започне сезона играе слабо. 

Саша Илич всички твърдят, че е много добър, а никой не го е гледал като треньор как работи. До момента не съм го чул да участва в някой трансфер. Това ме притеснява. Туфегджич е среден футболист, ако той е фактор за ЦСКА, значи не са добре нещата“, преценява Илиев.

 „Имаме много контузени, тези момчета които взеха участие в контролите демонстрираха безобразна игра. Ако играем с тези футболисти, не можем да влезем в тройката. Ще се борим за 5-то и 6-то място. Оставям настрана резултатите, но няма никакво качество, никаква идея. 

Важно е феновете да са на стадиона. Те трябва да си купят билети и да са на „Армията“, зад отбора. След като са приели Гриша Ганчев, а те го приеха пред 8-10 хиляди човека на стадиона трябва да са зад тима. Те трябва да са зад ЦСКА и да помогнат на клуба. Факт е, че и на тях им омръзна да бъдат лъгани. Те искат отбор, който да е фактор в първенството. ЦСКА е име! 

Управлението за тях може да е аматьорско, но който дава парите, той казва какво ще се случва. Ганчев дава 15 милиона. На него това му е начинът на управление. Той е на мнение, че управлява професионално, а че феновете това не ги устройва, е друго. Да си купят акциите и да го ръководят този отбор. Не бива да се очакват гръмки трансфери, въпреки че е вдигната забраната за такива. Вече е късно, първенството започва. За една седмица нищо не могат да направят. ЦСКА ще играе добре. Първите пет кръга ще победим всички и без Кайседо! Това са общо 15 точки“, обзалага се Майкъла.