0

Н осителят на Купата на България и 12-кратен шампион Лудогорец мина лесно през третодивизионния Балкан (Ботевград) и го победи с 4:0 в тазгодишното издание на турнира. По този начин разградчани се класират на осминафинал и ще играят на 6-и декември като домакин на Локомотив (Пловдив).

Гостуването на шампионите създаде празнична атмосфера на ст. "Христо Ботев" в Ботевград, за това допринесоха и щедрите футболни подаръци, които "орлите" бяха донесли за аматьорите на Балкан: чисто нови топки и друга екипировка. За радост на местните любители на футбола, старши треньорът на лудогорци Георги Дерменджиев пусна титулярите на терена. 

След равностойно начало и една пропусната възможност от домакините чрез Здравко Атанасов, чийто изстрел беше спасен от Серджио Падт, в 15-ата минута "орлите" откриха резултата. Бърнард Текпетей получи дълъг пас зад защитата, надбяга защитата, освободи се от един бранител и наказа вратаря Васил Вълчев.

11 минути след началото на второто полувреме Тодор Неделев вкара за 2:0, като пое топката на границата на пеналта и технично я прати до гредата. 

Домакините отговориха с далечен изстрел на бившия футболист на Левски и Ботев (Враца) Павел Петков, който опита да изненада Серджио Падт.

В 72-ата минута Лудогорец направи 3:0 чрез Руан Круз, който, паднал, засече центриране на Аслак фон Витри от дясно и отклони топката в мрежата. 

В 81-ата минута Рик Джонатан вкара за 4:0 при добавка, след като шутът на Фон Витри се отби от гърба на бранител на Балкан, и му дойде удобно за стрелба.

Две минути преди края ботевградчани можеха да върнат едно попадение, но ударът на резервата Емил Ангелов се отби в гредата.

Източник: БТА