0

Е два ли друг отбор от елита може да се похвали подобно на ЦСКА 1948, че цели осем негови футболисти са вкарвали голове на ЦСКА. Двама от тима са отбелязали по две попадения, а останалите шестима по едно, пише вестник "Мач Телеграф".

Сегашният лидер при голмайсторите на Първа лига Ивайло Чочев се разписва на два пъти в един мач, но за негово съжаление в крайна сметка ЦСКА 1948 губи с 2:4. Дефанзивният халф има и два асистенции в кариерата си срещу този съперник. 

Ради Кирилов пък е вкарвал на „червените“ с два различни тима. С Пирин той пада като домакин с 1:2, а със Славия губи 1:3 на „Армията“. Техничното крило има и три асистенции срещу този опонент, но по-интересното е, че в 14 двубоя той няма нито една победа – 3 равенства и 11 поражения. 

Друг футболист с далеч по-скромни качества, който играе като краен бранител – Лазар Марин, пък има фантастични спомени именно от мачовете срещу ЦСКА. През 2014/15 с негов гол се стига до победата с 3:2 на Ботев Пловдив над „армейците“ за първенство. Марин има цели 6 победи над този съперник, като най-знакови са сблъсъците му с ЦСКА в полуфиналите за Купата на България през сезон 2018/19. Тогава бранителят даде асистенция за 3:2 в Пловдив, част е от отбора и при историческото 3:3 на „Армията“, когато „канарчетата“ завършват мача с девет души. 

Цялата разработка и още интересни факти преди дербито четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"