0

Т реньорът на Лудогорец Анте Шимунджа е провел много сериозен разговор със своите футболисти преди днешното гостуване на Царско село, пише "Мач Телеграф". Той е забранил на играчите си да подценяват по какъвто и да било начин домакините, които заемат последно място в елита, почти без шансове за спасение. Въпреки това обаче в миналия кръг храбрите „царе“ взеха точка от ЦСКА и то на „Българска армия“. Факт е, че имаха късмет, но и новият им треньор Стефано Макопи ги бе наредил отлично в защита.

Шимунджа вече е избрал тактика за разбиване на бетон. Не е изключено Лудогорец да излезе с двама атакуващи халфа, защото треньорът е наясно, че Царско село почти няма да атакува. Става дума за Каули Оливейра и Доминик Янков. При това положение „орлите“ ще са само с един дефанзивен полузащитник, навярно Алекс Сантана. Другият вариант е специалистът да излезе с двама нападатели. Редом до голмайстора Пиерос Сотириу да е новото попълнение Матиас Тисера, който стана баща преди дни.

Анте Шимунджа е със 100% актив начело на Лудогорец. Победите в първенството са пет – над Арда, Черно море, Славия, Ботев Вр и Левски, а за Купата на България Монтана бе пометен с 5:0. Словенецът иска преди паузата в първенството отборът му да приключи с само с победи.