0

Ц СКА има наглед лека задача в следващия си шампионатен мач – визита на последния във временното класиране – Етър. Начело на „виолетовите“ от два кръга насам пък е някогашният любимец на Сектор „Г“ - Светослав Петров. Това ще е пети мач за „армейците“ от началото на сезона, в който треньорът на съперника е с „червено“ ДНК, пише в. "Мач Телеграф".

В тази бройка не включваме Иво Тренчев, който освен на ЦСКА е бил футболист и на Левски и може да се приеме за равноотдалечен и равноприближен и до двата гранда.

Извън него тимът, воден от Нестор Ел Маестро се срещна дотук с четирима „червени“ треньор – Любослав Пенев, Даниел Моралес, Александър Томаш и Александър Тунчев. Първите двама освен бивши играчи, са и бивши треньори на ЦСКА. Статистиката показва, че дотук „червените“ нямат допуснат гол от тези съперници, но пък загубиха четири точки от две нулеви равенства.

Едното беше в първия кръг, когато треньор на ЦСКА все още беше Саша Илич. С него „червените“ не успяха да победят Хебър на Любо Пенев в Пазарджик.

След това вече с Нестор Ел-Маестор те удариха друг свой бивш наставник – Даниел Моралес, като спечелиха във Враца над неговия Ботев с 2:0. Най-категорично бе надигран Александър Томаш. Воденият от него Локо Пд посрещна в качеството си на лидер ЦСКА на „Лаута“. „Червените“ обаче бяха убедителни най-вече като игра, а като резултат спечелиха с 2:0.

Преди дни пък Александър Тунчев спря „червените“ като неговият Арда си тръгна с точка от „Българска армия“, а двубоят между двата отбора завърши 0:0. Сега наред е сблъсъкът срещу Светослав Петров. През миналия сезон „червените“ имаха една среща с него и трудно го победиха с 1:0. Тогава той бе начело на Септември, а победния си гол ЦСКА вкара, след като не върна топката на съперника, който я беше извадил в тъч, за да се окаже помощ на контузен играч.