0

С елекционерът на българския национален отбор по футбол Ясен Петров ще направи промени в стартовия състав за утрешната втора домакинска среща в турнира Лига на Нациите. 

Българската селекция приема Грузия от 21.45 часа на стадион „Лудогорец Арена“, където в четвъртък извъртя 1:1 с Република Северна Македония.

Петров заяви, че няма контузени след първата среща от група С4, но двамата проблемни играчи от началото на лагера Георги Йомов и Радослав Кирилов остават извън сметките му.

"При всички положения ще направим промени, за да извлечем максимума от кадъра, с който разполагаме. Утре ще видите колко ще са промените", заяви треньорът на българския тим. 

Грузия стартира с убедителна победа с 4:0 над аутсайдера Гибралтар и втори успех утре в Разград ще ги направи сериозен фаворит за първата позиция в групата.

"Уважаваме отбора на Грузия, но нашата цел е да победим. Наясно сме, че ще бъде съвсем различен двубой. Разузнали сме противника детайлно. Един мач може да бъде лесен, ако си го направим лесен. Също така един мач може да бъде труден, ако си го направим труден“, каза Петров.

Той трябваше да отговори и на въпрос дали е имал среща с президента на БФС Борислав Михайлов, а също така и как би коментирал спекулациите, че може и да се раздели с поста си при негативен резултат утре.

"Президентът на БФС има право да се среща с всички нас. Имахме обяд с него. Четох много неща. На вашите колеги казах, че година и половина опитваме да подмладяваме този отбор. 

Този отбор има бъдеще, а аз не се притеснявам за моя пост. Спекулациите не ме притесняват. В живота си съм видял всичко", обясни треньорът.

След това селекционерът допълни, че изпитва голям респект към колегата си от Грузия Вили Саньол.

"В последно време във футбола няма фаворити и аутсайдери. Футболът стана една много изравнена игра. Когато фаворизирате някого, това е опасна клопка. Искаме да победим и никога не сме се определяли като фаворит", допълни 53-годишният пловдивчанин.