0

К раси Балъков ще получи предложение да продължи работата си в Локомотив Сф и през следващия сезон, пише днес в. „Мач Телеграф“. Сегашният договор на Балъков изтича след последния мач в първенството, който е днес срещу Пирин. 

Той смени на поста Данило Дончич преди около месец и имаше пет мача, за да помогне на Локо Сф да оцелее. Бившият халф на националния отбор успя да го направи в четири срещи и си свърши перфектно работата. 

Сега шефовете на Локо обмислят последните детайли по договора, който да дадат на Балъков, като се очаква част от заплатата му да бъде поета от един от спонсорите на отбора. "Договорът му е до края на сезона – каза преди време президентът на Локо Иван Василев. - После ще видим. Ще седнем и ще разговаряме за бъдещето му. Така сме се разбрали. Момчето дойде да ни помогне в труден момент, защото изпаднахме в една криза, като загубихме доста мачове. Някои бяха задължителни за печелене. С Балъков имаме по-голяма сигурност.“

Краси Балъков обаче има едно много важно условие, за да продължи работата си в „Надежда“ - публиката да спре бойкота. Както е известно агитката на Локо отказва да ходи на домакинските мачове, заради конфликт с охранителната фирма. След всеки мач Балъков призовава запалянковците да спрат бойкота да помогнат на своя отбор.

„Искам да похваля всички в този клуб. Първо собственика Иван Василев, който е истински локомотивец. Нека тази победа да бъде за него и за феновете. Както и за тези, които дойдоха до Стара Загора, както и за тези, които не идват на мачовете. Призовавам за обединение в Локомотив София. Похвала и за футболистите, защото са с качества и за два дена разбраха какво искам“, каза той след победата над Берое, осигурила оставането на Локо в Първа лига и през следващия сезон.