0

К рай! Левски вече няма дългове! Всичко е цветя и рози. Така изглеждат нещата около „сините“ в последните дни. Макар и да има доста хора, които смятат, че парите от продажбата на Уелтън, Роналдо и Дарлан ще потънат в джобовете на шефовете и с тях те ще се радват на райски живот. Другите пък гледат само сумите, които се публикуват в сайтовете, без да се махат от тях отчисленията към бивши клубове, играчи, мениджъри, данъци. И смятат, че проблемите на „сините“ ще изчезнат от раз.

Истината е, както „Мач Телеграф“ вече писа, че това трудно ще се случи. Причината е, че на „Герена“ са взели решение с половината пари да бъдат покривани вноските към НАП, за които се договориха, а с другите да се покриват текущите разходи. С първото тимът си осигурява резерв от планирания бюджет, а с второто върви в ритъм с плащанията.

У нас, както вече роптаят клубовете, а и не веднъж Станимир Стоилов натърти във времето, има прекалено много време, в което не се прави нищо. Това е периодът от последните мачове през декември и първите през новото първенство. „Близо 3 месеца не правим нищо освен разходи“, обича да казва Стоилов.

Но явно никой не обръща внимание на тези неща. Гледат се само цифрите. Освен това никой не смята, че Левски няма как да плати нещо накуп с пари, които ги няма накуп. При нито една сделка „сините“ няма да вземат 1 млн. евро в торба с банкноти от различни коптюри. Все пак това не е гангстерски филм.