0

И зпълнителният комитет на футболния ни съюз  днес реши срещите между отборите на Левски и ЦСКА-София от Първа професионална лига и Купа България да се играят на националния стадион "Васил Левски". Възможност за използване на клубните съоръжения отпада по като вариант, тъй като ще бъде записано в Наредбата. 

При двубои между отбори с големи фенски маси или при наличие на друго обективно обстоятелство, клубовете имат допълнителна възможност да играят на собствените си стадиони без гостуваща публика при подписан от двете ръководства и представен преди началото на сезона протокол. 

При договореност подобни мачове могат да се играят и на националния стадион "Васил Левски".

Членовете на изпълкома се запознаха и с промените в Правилника за статута и трансферите на ФИФА, според които летният трансферен прозорец трябва да бъде не по-кратък от 10 седмици и не по-дълъг от 12, а зимният – не по-кратък от 4 седмици и не по-дълъг от 6.

Изпълнителният комитет прие и проект на спортен календар за сезон 2023/2024 г., според който първият полусезон на следващото първенство в Първа и във Втора футболна лига ще стартира в периода 15-16 юли и ще завърши през уикенда 9-10 декември 2023 г. 16-17 декември са резервни дати за провеждане на отложени срещи. 

Предвижда се пролетният полусезон да стартира на 17-18 февруари и да завърши на 25-26 май 2024 г., като баражите в Първа футболна лига и Втора футболна лига са предвидени за периода 31 май-1 юни 2024 г.

Финалът за Купа България е насрочен за 15 май 2024 г.