0

П резидентът на БФС Борислав Михайлов смята, че България може да извърви пътя към класиране на Евро 2024 стъпка по стъпка.

В специално интервю за Gong.bg героят от САЩ 94 заяви още, БФС се съобразява с всички свои членове, тъй като те изграждат съюза, а централата работи за тях. Според Михайлов обаче това в никакъв случай не означава, че БФС се огъва пред някого, особено когато става дума за заплахи и закани за неподчинение и неспазване на правилата.

Той коментира и декларацията на Левски, като сподели, че случаят със "сините" е обиден лично за него, тъй като това е неговият роден клуб, клубът на баща му, сина му, брат му.

Михайлов засегна и представянето на националния отбор, което в последните два мача бе на ниво. Предводителят на БФС каза, че почеркът на Кръстаич си личи и, че е обнадежден за бъдещето. 
Михайлов коментира и работата на председателя на СК Виктор Касай. 

За Димитър Бербатов бе категоричен, че е несериозно да коментира личности, които първо се самопровъзгласяват за кандидати извън кампания, после – за президенти, и които постоянно бълват лъжи и клевети, за да защитят личните си амбиции.

И за финал Михайлов разкри, че само от 2018-а насам БФС е реализирал и работи по общо над 25 обекта, а финансирането е по програми на УЕФА и ФИФА, които централата е спечелила. Това са проекти, чиято цел е да популяризират играта в цялата страна, да дадат възможност на децата да тренират и да играят при перфектни условия, да облекчат местните клубове.

Цялото интервю с Борислав Михайлов четете в Gong.bg.