0

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов призна, че към момента работата на председателя на Съдийската комисия към централата Виктор Касай не постига желаните резултати. Дейността на бившия унгарски рефер беше остро критикувана от редица клубове през седмицата.

"Всички гледате и други първенства, турнири и т.н. Навсякъде има грешки, БФС инвестира над 2 милиона евро да се подпомагат съдиите с тази система. Проблемът е, че е много ново, 2 години, съдиите не са толкова опитни, някои бъркат, със сигурност нецеленасочено, призовавам за търпение, защото ние сме инвестирали, платили и плащаме непрекъснато за развитието на тези съдии, курсове и т.н. Неслучайно сме направили договор с много известен чужденец, точно, за да не му се бърка в работата. Може би, и най-вероятно, това пречи на някого. Може да го бойкотират вътрешно, не знам, но съдийството е сложна тема. Касай е унгарец. Има си своето самочувствие, има довод да развива българското съдийство. Към момента не се постига нужното, което аз съм очаквал с неговото привличане, но призовавам към повече търпение", допълни той.

Президентът на централата отличи работата на Младен Кръстаич, начело на националния отбор.

"Кръстаич очевидно се харесва на всички и според мен беше правилното решение да привлечем чужденец на поста. Към момента му се получа, пожелавам му късмет, групата е трудна, но може да се играе и ние ще се опитаме да се класираме. Какъв е шансът да се класираме на голямо първенство ще ви кажа, когато свършат мачовете. Със сигурност групата е такава, че може да се надиграваме", добави Михайлов.