0

П резидентът на Ботев Враца Христо Илиев е оптимист преди днешния бараж с Етър. Той сподели, че трудностите са много, но вярва в оставането в Първа лига. „Очакваме солидна подкрепа от нашите привърженици на стадион „Александър Шаламанов“. Това за нас е най-важният мач за сезона и излизаме за победа. Нищо друго няма да е по вкуса на Ботев Враца. Момчетата са здрави и тренираха нормално през тази седмица. Всички искаме отборът да остане в Първа лига. Това е вековен клуб и го заслужава. Този отбор е дал много сериозни имена на българския футбол, като най-скорошното е Мартин Петров. Ботев Враца ражда и ще ражда таланти и заслужава да бъде в елита на страната. Настроението в отбора е добро, играчите са готови за битка“, започна Илиев.

„Излизаме и играем за честта на Ботев. Носим името на славен българин и това ни задължава. Ако се стигне до изпадане ние ще продължим да се борим и ще се върнем отново в първото ниво на футбола у нас. Не мислим за това нещо, съсредоточени сме единствено и само в предстоящата среща и друго не ни интересува“, продължи Илиев пред „Мач Телеграф“.

„26 поредни години сме били част от елита на страната, сега сме от четири и съм на мнение, че ще има и пета. Разликата между миналата година и тази е, че имахме повече класа в редиците си. Имаше играчи с над 200 мача в „А“ група. Сега съставът е по-млад и вероятно, това е причината за спада. Не са влизали в такива битки, но те възмъжаха през този сезон. Радвам се на това, че хората през годините, с които сме работили, остават верни и подкрепят този отбор. Благодаря на кмета на община Враца Калин Каменов, който подкрепя отбора и прави всичко за Ботев Враца. Това е един от най-важните хора за мен. Аз съм президент на този тим и е от изключителна важност кметът на града да е зад клуба. Това ни прави още по-силни и ни мотивира. Този човек помогна много с инфраструктурата на стадиона, скоро ще се подмени и тревното покритие. Не е ясно още кога точно ще се случи. Кметът милее за Ботев Враца. Финансовото положение в отбора е добро благодарение на общината и „Уинбет“. Много е трудно, но се справяме. Ние сме професионалисти и трябва да преодоляваме трудностите“, завърши Христо Илиев.

Ще има премии при победа, гарантира босът

„Ще има възнаграждения за играчите при победа над Етър. Момчетата ще останат доволни“, гарантира Христо Маринов.
„Ние сме фаворити в срещата. Имаме преимущество с оглед на това, че през целия сезон играхме с по-класни тимове в Първа лига. Етър е голям отбор и много го уважавам, но те играха със съперници, които не притежават толкова голяма класа. Мисля, че нашите играчи притежават повече класа и се надявам да победят. Ключът към успеха е в себераздаването и игра със сърце и душа“, каза още президентът на Ботев пред „Мач Телеграф“.

“Болярите” излизат без играчи с 500 мача в елита

Контузените футболисти, които Етър няма да може да използва в днешния бараж, лишават отбора от изключителен опит. Той разбира се фокусиран най-вече в двама от ветераните в състава – Даниел Младенов и Здравко Илиев. Те имат съответно по 268 и 221 мача в родния елит с екипите на различни клубове. В най-силните си периоди те достигаха до трансфери съответно в Левски и ЦСКА. Вчера обаче нападателят и десният бек не се качиха в автобуса за София. Другите двама, които отпадат от сметките на Веселин Великов заради травми са привлеченият през зимата от Левски Георги Александров и Николай Янков. Централният бранител има на сметката си 18 двубоя за „сините“ в елита, а преди пет месеца освен Етър бе искан и от Локо Пд. Янков също има един двубой в елита и то за ЦСКА при победата над Берое с 1:0 на 20 май 2018 г. Така общият брой мачове в елита на отсъстващите за Етър днес стана точно 508. Головете са 57 – 55 на Младенов и 2 в актива на Здравко Илиев.