0

И зпълнителният директор Иво Ивков смята, че е с "червен картон" от мажоритарния собственик Наско Сираков, с когото има "много сериозни различия". 
Президентът на "сините" каза през седмицата, че който има разногласия с него, най-вероятно ще бъде освободен.

Ивков бе на среща с част от организираните фенове на "сините" и след нейния край бе запитан от журналисти дали приема думите на Сираков като жълт, или като червен картон. 

"Като червен, защото аз продължавам да имам много сериозни различия с него относно съществени неща. Предстои да видим (какво ще се случи на Общото събрание)", отговори изпълнителният директор на Левски.

Ивков добави, че ръководителите на Левски, сред които Станимир Стоилов, Даниел Боримиров и Петър Ганев, са отговорили на всички въпроси на феновете "без притеснения".

От Националния клуб на привържениците на Левски София излязоха с позиция след среща с част от ръководството на отбора, в която се изтъква,  че корпоративният модел на управление от външна компания не неприемлив.

Оранизираните запалянковци на "сините" разговаряха днес на стадион "Георги Аспарухов" с изпълнителния директор Ивайло Ивков,  с председателя на Управителния съвет Даниел Боримиров и със старши треньора Станимир Стоилов. 

На срещата поради ангажименти извън София не присъства мажоритарният акционер Наско Сираков, както и поканеният собственик на основния спонсор  Мило  Борисов.

Феновете също така изразяват пълната си подкрепа за Ивков и Стоилов.

 "На проведената среща с ръководството на клуба имахме възможността да получим отговори на екзистенциални за Левски въпроси.

Пълната конструктивност на дискусията бе нарушена от липсата на мажоритарния акционер и собственика на компанията, управляваща Левски.

На база на чутото от Станимир Стоилов, Ивайло Ивков и Даниел Боримиров, присъстващите привърженици се обединихме около тезата, че корпоративният модел на управление, особено когато управляваща корпорация е външна за Левски, е неприемлив. Най-малкото, защото отговорността е силно размита.

Ние искаме Левски да се управлява от левскари, които работят на Герена и носят отговорността лично! 

Поради тази причина, заявяваме категоричната си подкрепа за пътя, поет от Станимир Стоилов и Ивайло Ивков. Евентуална смяна на когото и да е от двамата силно ще ни разтревожи.

Надяваме се Пазителя на акциите  да подходи с мъдрост и мисъл за родния си клуб! Очакваме и собственика на компанията, управляваща Левски, да оцени правилно своя бизнес интерес, който изисква силен Левски! В името на нашия клуб, ние сме отворени за дискусия с липсващите ключови фигури днес, в подобен формат, т.к. отворените въпроси остават!", се казва в позицията.