0

Ц СКА успя с нечовешки усилия и на мускули да си осигури приятната възможност да посрещне 2023 година на върха. Лудогорец е на точка зад „армейците“, а елитната шестица се допълва от ЦСКА 1948, Славия, Локо Пловдив и Левски, пише днес вестник "Мач Телеграф".

Почти сигурно до края на редовния сезон шампионите и „армейците“ ще водят битка за надмощие и няма да има половинчато решение по отношение на титлата. На практика три отбора могат да бъдат заплаха за нарушаване на статуквото, но реално само Черно море е обективна алтернатива на някой измежду Левски, Славия и Локо Пловдив. При Локо София, който е на цели 4 точки зад шестия Левски се очаква да има сътресения, предвид почти сигурното напускане на Станислав Генчев в посока „Ботев Пловдив“.

Арда започна подсилване с привличането на Тунгара и Ради Цонев, но трудно ще навакса дефицита спрямо последния в шестицата – Левски. Славия и Локо Пловдив пък показват стабилност в представянето и трудно ще изгубят аванса си. 

Интересно е, че настоящата формация на Топ 6 обещава лоши моменти за ЦСКА. Лудогорец е заработил до момента 15 точки срещу тимовете в елитната шестица докато „армейците“ имат 9 макар и да са играли по-малко мачове. Разградчани печелят внушителните 2,14 точки на среща, докато при тима на Саша Илич заработката е много по-скромна – 1,8 на среща. Третото място дава минимум бараж за евротурнирите, докато това може да се дотира и от четвъртата позиция.

Мачовете от есента обаче показват, че Левски и Локо Пловдив ще имат проблеми в домогването си до третото или поне четвъртото място. Левски има едва една победа срещу тимовете от елитната шестица и печели мизерните 0,86 точки на двубой. „Смърфовете“ са дори по-зле от „сините“ и имат също едва една победа и още по-малко точки средно на двубой – 0,67.

Тези цифри дават индикация за предимство на Славия в надпреварата, като в момента „белите“ имат 32 точки – с една по-малко от „черно-белите“ и две повече от „сините“. При положение, че ЦСКА 1948 разполага с 36 точки и играе доста успешно с отборите от Топ 6, то позицията на „червените“ в тройката ни би трябвало да буди съмнение.