0

Б отев Пловдив и Локомотив София завършиха при резултат 0:0 в първия двубой от пролетния дял на първенството.

Втората част на срещата се забави с близо 50 минути, тъй като в пловдивския квартал "Коматево" токът спря на почивката между двете полувремена.

Добрата новина бе завръщането на Тодор Неделев в стартовите 11 на пловдивчани след ужасяващата катастрофа в Грузия, която го остави извън игра за дълго време. 

Първият по-интересен момент в двубоя бе в 11-ата минута, когато Нади подаде към Джеймс Етоо, но стражът на столичани Александър Любенов излезе напред и предотврати попадение във вратата си.

В 24-ата минута Любенов отново се намеси решаващо, след като Антоан Бароан навлезе в наказателното поле и подаде към Минков, който стреля от движение, но Любенов изби в корнер. Отговорът на Локо Сф бе изстрел на Димитър Митков в ръцете на Хидайет Ханкич. 

В добавеното време на първата част Конате върна към Бароан, а нападателят на Ботев стреля по посока на вратата, но уцели напречната греда. 

На почивката между двете полувремена в пловдивския квартал "Коматево" токът спря, което доведе до забавяне на втората част с около 50 минути. 

Токът в "Коматево" забави с 50 минути старта на второто полувреме.

 Токът в "Коматево" забави с 50 минути старта на второто полувреме.
start-photo.bg

При подновяването на играта Димитър Митков опита изстрел от дистанция, но прати топката покрай вратата на Ханкич. В 60-ата минута Неделев пусна отличен пас към Антоан Бароан, но нападателят на Ботев не успя да отиграе.

В следващите минути последва спад в играта и на двата тима.

Чак в 78-ата минута Ботев имаше нова отлична възможност за попадение. Точукву Нади шутира от дистанция, получи се рикошет в играч на Локомотив и топката попадна в Минков отдясно в наказателното поле, който стреля от чудесна позиция, но Любенов отново се намеси блестящо и спаси. 

Две минути преди края на редовното време Митков стреля технично от пряк свободен удар на добра позиция отляво пред наказателното поле на Ботев, но топката се оплете от външната страна на мрежата на Ханкич.

Още за старта на Първа лига четете в утрешния брой на вестник "Мач Телеграф"