0

Левски спечели с желание и себераздаване, а не чак толкова с добра игра, заяви старши треньорът на "сините" Елин Топузаков след победата с 2:1 срещу Черно море в София.

"Спечелихме с желание и себераздаване на всички, които взеха участие. Постигнахме ценна победа в мач, в който не бяхме на най-доброто ни ниво. Допуснахме много грешки в защита, но отдавам това на важността на мача. Може би след десет дни няма да си спомняме за това", заяви той в интервю за Диема Спорт.

"Не бяхме убедителни в притежанието на топката и в атаките, въпреки че през първото полувреме бяхме по-настоятелни. Черно море обаче е добър отбор и неслучайно е в първата шестица. 

Проблемите дойдоха от това, че загубихме компактността в отбора и най-вече защитата. Играехме близо до нашата врата и така на халфовете им беше по-трудно".

Левски стигна до победата с два гола на Рикардиньо, който е водещ реализатор на "сините" през пролетта.

"Рикардиньо се справя доста добре и головете говорят сами за това. Той върши и много работа в дефанзивен план. Неговият адаптационен период мина бързо и се надявам той да показва още по-добри игри занапред", завърши той.

На Черно море му липсваше самочувствие на "Герена" и заради това "моряците" не само не успяха да спечелят, а и загубиха мач, в който бяха по-добри. Това мнение изрази старши треньорът Илиан Илиев след поражението с 1:2 срещу Левски.

"Не спечелихме, защото не отбелязахме в ситуациите ни през второто полувреме. Бяхме търпеливи, изчакахме си шанса, но не го хванахме", заяви той за Диема Спорт.

"Първото полувреме бе по-равностойно, но през второто полувреме според мен бяхме по-добрият отбор. Имахме четири положения, но ни липсваше самочувствие. Вкараха ни втори гол след наша грешка и не заслужавахме да загубим по този начин.

"Пропуските са част от играта, но това ни струва точки. След тези ситуации ни вкараха гол от положение, което не създадоха. Ако искаме да победим, не трябва да допускаме непредизвикани грешки, както при втория гол.

"Ако трябва да обобщим сезона - загубихме третото място най-вече у дома. Навън се представихме като цяло добре и като точки, и като игра".