0

Автор Владимир ИВАНОВ

ЦСКА има нежно присъствие на лагера в Турция. Новината, че психоложката на "армейците" Полина Хаджиянкова е при отбора към Алания обиколи скорострелно агенциите и сайтовете, а фотосът с красивата бивша баскетболистка събра куп суперлативи, похвали и традиционните "мъжки подмятания" във Фейсбук.

Надеждите на феновете обаче са нейната работа да кали футболистите на Нестор Ел Маестро за решителните битки напролет и този път "фотофинишът" с хегемона от Разград да завърши в полза на 31-кратните шампиони. А психическа устойчивост определено ще е нужна на "червените", които колкото и да прекроиха състава си спрямо миналия сезон все пак са водени от асове, в чиито глави все още присъства споменът от драмата срещу ЦСКА 1948 и пропуснатата от Турицов дузпа в последната секунда на предпоследния кръг.

"Работила съм с отбори от различни видове спорт, както и с национални тимове. Има си специфики, разбира се - както при различните полове, така при различните възрасти, спортове и квалификация на атлета. Работата на спортния психолог е широкоспектърна и изисква сериозно посвещение, постоянно усъвършенстване, работа под напрежение, сериозна отговорност и дисциплина. Определено не е за всеки", сподели през миналата есен Хаджиянкова броени дни след началото на ангажимента й с ЦСКА.

Сега, 8 години след прекратяването на баскетболната си кариера, Полина отново ще проведе тренировъчен камп, макар и вече в новото си поприще. За "червените" пък това е първи лагер, в който отборът включва и психолог като част от традиционния спортно-технически и кондиционно-медицински екип. Или поне първият, за който медиите са уведомени.

Целия текст четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"