0

Ш ест дни след драматичния полуфинал за Купата срещу Славия, който се яви вторият от официално потвърдените два мача за Алън Пардю начело на ЦСКА, от клуба продължиха с пълното мълчание относно треньорския пост. Информациите от „Българска армия“ и Панчарево са оскъдни, като „Мач Телеграф“ разбра, че 60-годишният англичанин продължава да води тренировките на отбора.

Вчера „червените“ имаха само едно занимание преди обед, а днес трябва да се подготвят двуразово. В крайна сметка Пардю почти сигурно ще изведе ЦСКА в събота срещу Лудогорец в дербито от втория кръг на плейофите в Топ 6 на Първа лига, което започва в 20:00 часа на „Хювефарма Арена“. Според различни източници британският специалист е дал принципното си съгласие пред шефовете да остане треньор до края на сезона, но ръководството предпочита да не обявява официалния срок на ангажимента му. За сравнение, два дни след раздялата със Стойчо Младенов от „Армията“ публикуваха на сайта си новината, че Пардю ще води тима за два мача – дербито с Левски (0:0) и реванша със Славия (0:2 и 7:6 при дузпите).

В спортно-технически план визитата в Разград се превръща в същински ребус за временния наставник. Към наказания за картони квинтет Турицов, Жеферсон, Вион, Юга и Кери се присъединиха и двама контузени, които също са аут за мача с Лудогорец. Разтежението на Бисмарк Чарлс се е оказало по-сериозно и въпреки опитите на ганаеца да тренира наравно със съоборниците си, 20-годишният нападател е възможно да пропусне дори остатъка от сезона. Вторият с по-сериозна травма е Феде Варела. Кадровите проблеми ще дадат шанс на редица юноши от Академия ЦСКА да се качат на клубния автобус утре, а за титуляри са гласени малко по-опитните Асен Дончев (20 г.) и Християн Петров (19 г.).