0

С ептември Сф се върна в елита, след като направи 1:1 със Спортист в Своге и вече е недостижим за четвъртият във Втора лига. Столичани изпаднаха от Първа лига през 2019 г., но 3 години по-късно се завръщат сред най-силните.
Отборът на Славко Матич стартира срещата по-добре и създаде първата голова ситуация в 5-ата минута. Красиан Колев центрира от ъглов удар на първа греда, където Марио Илиевски засече с глава, но защитник на Спортист изчисти пред голлинията. След това настана карамбол, а Кристиян Пашов нанесе изстрел пред вратарското поле, но вратарят Стефано Кунчев плонжира и улови топката. 
Малко по-късно Ариф Ферадов проби отдясно, но играчът на домакините не успя да отиграе топката по най-добрия начин и топката се озова в ръцете на вратаря Димитър Шейтанов.

Домакините имаха невероятна възможност да открият резултата в 36-ата минута. Ариф Ферадов беше изведен с дълъг пас в половината на Септември, измъкна се от защитата и излезе сам срещу Шейтанов отляво в наказателното поле, но вратарят се беше позиционирал перфектно и с глава изби в корнер удара, който почти сигурно влизаше във вратата му.
Още преди да са изтекли и 60 секунди от втората част Септември имаше възможност за попадение. Симеон Александров намери с едно докосване Илиевски в половината на домакините, който пък комбинира с Мартин Ачков. Той напредна добре с топка в крака и стреля от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Кунчев.  
Спортист първи удари, след като поведе в резултата в 54-ата минута. Владимир Сиромахов изведе по отличен начин отляво Стефан Стефанов, който премина покрай съперников играч, навлезе в наказателното поле и центрира към Георги Николов. Шейтанов успя да се намеси, но тя се озова право на пътя на появилия се на почивката Кирил Янакиев, който нямаше как да сбърка на празна врата за 1:0.
В 65-ата минута домакините бяха близо до втори гол. Сами Пилер скочи най-високо след центриране от корнер, но топката премина точно над напречната греда на Шейтанов.
Само 2 минути след това Септември изравни резултата. Капитанът Асен Чандъров изведе по отличен начин Атанас Кабов отляво в половината на „шоколадите“, а юношата на Левски излъга Мартин Сандов и останал сам срещу Кунчев не сбърка, пращайки топката покрай него в долния ляв ъгъл - 1:1.
В последните минути за новия член на Първа лига поигра и Валери Божинов, който от следващия сезон ще имаме честта да наблюдаваме доста по-често.