0

П ирин записа първата си победа за сезона, удряйки с 2:1 Хебър и то като гост в Пазарджик. Попаденията за „орлетата“ реализираха Борис Тютюков и Мартин Бачев, а между тях един гол за домакините върна Николас Пенев, син на треньора Любослав Пенев.

В 10-ата минута украинецът от Хебър Олексий Збун напредна отдясно и стреля от малък ъгъл, но сънародникът му Максим Ковальов не се затрудни да отрази удара му. В 25-ата минута Хебър вкара гол чрез Атанас Кабов, но попадението не бе зачетено, тъй като преди попадението топката излезе от очертанията на терена.
В добавеното време на първата част Максим Ковальов се намеси на два пъти, за да запази вратата си суха. 

Пирин успя да поведе в резултата в 50-ата минута. Абу успя да се пребори за топката и да я пусне в свободното пространство, където на скорост Борис Тютюков нахлу, справи се с трима и я прати във вратата на Игонен за 0:1. 

Авансът на „орлетата“ трая кратко, след като в 55-ата минута пазаджиклии успяха да изравнят. Георги Вълчев пое топката с гръб към вратата, обърна се и върна към Николас Пенев, който вкара второто си попадение в елита. 

Пирин отново поведе в резултата в 67-ата минута. Венцислав Бенгюзов центрира от свободен удар в наказателното поле, където Мартин Бачев първоначално не успя да отправи добър удар, но и никой не му отне топката преди да пробва втори път и да матира Игонен за 1:2. Това бе първо попадение на 19-годишния централен защитник в българския футбол.

В 85-ата минута резервата Марсел Канади би над вратата и така пропусна да изравни.